SR EN

VESTI

Objavljeno: 07. 07. 2020. Podeli

FMN najbolje rangiran u regionu u okviru Šangajske liste

I ove godine, Univerzitet u Kragujevcu je zahvaljujući Fakultetu medicinskih nauka uvršćen na Šangajsku listu, za oblast Medicina – Klinička medicina, gde je plasiran između 201 i 300 mesta.
Objavljeno: 07. 07. 2020. Podeli

Stomatologija među najbolje rangiranim na Šangajskoj listi

Na Šangajskoj listi po užim naučnim oblastima Univerzitet u Beogradu rangiran je u 12 oblasti, a jedna od najbolje rangiranih oblasti je stomatologija koja je između 151. i 200 mesta.
Objavljeno: 07. 07. 2020. Podeli

Vrata glavnog ulaza na Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu tokom noći su ofarbana u "pink", prepoznatljivu ružičastu nijansu koja je iskorišćena za logo istoimene televizije.

Farbanje ulaznih vrata na Filološkom fakultetu delo revoltiranih studenata, koji su odlučili da na taj način izraze nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi taj fakultet, kao i da ukažu na nepravilnosti koje se kontinuirano dešavaju godinama unazad.
Objavljeno: 06. 07. 2020. Podeli

Algebra postaje prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u RH

Obrazovna institucija Algebra dobila je pozitivnu akreditacijsku preporuku Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje za pokretanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu
Objavljeno: 06. 07. 2020. Podeli

Šarčević: U planu uvođenje onlajn polaganja ispita na fakultetima

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je u planu izmena Zakona o visokom obrazovanju kako bi se studentima omogućilo online polaganje ispita.