SR EN

5 професори од Правен со фејк докторати

Objavljeno: 26. 09. 2019.

Ексклузивни документи од Државниот просвектен инспекторат, достави свиркач до редакцијата на Економски Лидер.

Во документите, има извештај од Државниот просветен инспекторат, кој е доставен до министерот за образование Арбер Адем, во кој инспекторатот од министерот бара да се поведе постапка за одземање на докторатите на пет професори од Правен факултет. Помеѓу докторите на науки со сомнителен докторат има видни членови и советници во државни институции од редовите на СДСМ.

Свиркачот до Лидер ги достави овие документи затоа што една година по извештајот на инспкторатот министерот не постапува и не им ги одзема докторатите на овие лажни доктори на науки.

https://www.signal.mk/skandal-lider-obelodenuva-5-profesori-od-praven-so-fejk-doktorati/

Dodajte komentar