SR EN

Alfa BK Univerzitet: Raspisan konkurs za akreditovane fakultete

Objavljeno: 11. 05. 2022.

Na Alfa BK Univerzitetu ovih dana raspisan je konkurs za upis na akreditovane studijske programe za školsku 2022/2023. godinu.

Budućim brucošima, ali i onima koji su zainteresovani za master ili doktorske studije na raspolaganju su Fakultet za finansije, bankarstvo i reviziju, Fakultet za matematiku i računarske nauke, Fakultet informacionih tehnologija, Fakultet za strane jezike i Fakultet za menadžment u sportu, kao i brojni smerovi na Akademiji umetnosti.

Univerzitet je nedavno, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, ponovo akreditovan na period od sedam godina, o čemu više govori rektor Alfa BK Univerziteta, prof. dr Vladimir Džamić.

- Ovime je još jednom nedvosmisleno potvrđeno da se u svom radu pridržavamo vodećih nacionalnih standarda edukujući nove generacije mladih u različitim oblastima, od ekonomije, sportskog menadžmenta do računarstva i informacionih tehnologija. Akreditacija je od izuzetnog značaja za sve sadašnje i buduće studente, jer je potvrda da su diplome priznate i da je svršenim studentima otvoren put ka poslediplomskim studijama i tržištu rada – napominje Džamić.

S obzirom na to da se obrazovanje ubrzano menja i modernizuje, i studenti Alfa BK Univerziteta sada imaju priliku da tokom studija, pored teorijskih, steknu i brojna praktična znanja.

- Vek u kome živimo upravo je vek promena. Merilo uspeha svakog od nas u poslu kojim se bavimo, upravo jeste spremnost da se promeni prilagodimo i da implementiramo najsavremenije metode i u nastavni proces. U toku studija, svim studentima je omogućeno da obave stručnu praksu u okviru akreditovanih studijskih programa, a Univerzitet neguje partnerske odnose sa privredom, strukovnim organizacijama i udruženjima. Dilema teorija ili praksa zapravo ne postoji, jer je jedino pravo znanje ono koje sublimira teoriju i praksu, a tome upravo stremimo u svom radu sa studentima. Posebno smo ponosni na to što među našim nastavnicima ima i doktoranada sa prestižnih univerziteta poput Oksforda, koji studentima prenose deo svog stečenog znanja na nekim od najboljih svetskih univerziteta. Verovatno je i to jedan od razloga zašto nam se budući studenti već sada javljaju sa željom da se kada dođe vreme, upišu na studije.

Naredne godine Univerzitet obeležava veliki jubilej - 30 godina postojanja i Džamić naglašava da tradicija duga tri decenije rukovodstvo obavezuje da svake godine napravi značajne pomake na svim poljima.

- To nije uvek sasvim jednostavno, pogotovo u složenim globalnim uslovima, ali verujemo da ćemo u tome uspeti. Intenziviranje međunarodne saradnje i internacionalizacija, kontinuiran rad na unapređenju nastavnih i naučnih aktivnosti, pružanje šanse mladim nastavnicima i istraživačima da steknu prvo radno iskustvo – samo su neki od naših prioriteta. Danas smo veoma ponosni na činjenicu da imamo najmlađi rektorski kolegijum u Srbiji. Time je osnivač Univerziteta jasno pokazao koliko mu je stalo do toga da se Univerzitet ubrzano razvija i dostigne svoj zenit. To možemo upravo u spoju tradicije i nove energije, a pre svega timskim radom. Zato sam neizmerno zahvalan osnivaču, Savetu Univerziteta, ali i svim nastavnicima i studentima, jer po mom iskrenom uverenju, ključ svakog uspeha leži upravo u sinergiji i timskom radu – istakao je rektor Alfa BK Univerziteta, prof. dr Vladimir Džamić.

Postupak sprovođenja konkursa i detaljnije informacije, kao i termini prijemnih ispita dostupni su na internet adresama Alfa BK Univerziteta i Akademije umetnosti. www.alfa.edu.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/alfa-bk-univerzitet-raspisan-konkurs-za-akreditovane-fakultete/4h7ft9f

Dodajte komentar