SR EN

Beograd za stipendije izdvaja 22 miliona

Objavljeno: 29. 09. 2019.

Grad podržava najbolje učenike i studente iznosima od 10.000 i 12.000 dinara. Srednjoškolcima 34, studentima 111 stimulacija, konkurs od 1. oktobra

SEKRETARIJAT za obrazovanje i dečju zaštitu, u utorak, 1. oktobra, objaviće Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova, kao i Konkurs za dodelu stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova.

U 2019. godini biće dodeljene 34 stipendije srednjoškolcima - 30 gimnazijalcima i đacima srednjih stručnih škola i četiri učenicima umetničkih škola. Za studente je "rezervisano" 111 stipendija - 59 za akademce prirodno-matematičkog usmerenja, 39 za one sa društveno-humanističkih fakulteta i 13 namenjenih studentima umetničkog usmerenja.

- I ove godine nastavljamo da podržavamo najbolje đake Beograda, jer znamo koliko im znači ovakav vid pomoći - kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu. - Osim poboljšanja uslova za rad i učenje u školama, investicija u obnovu obrazovnih ustanova, veliki značaj se pridaje i materijalnoj pomoći deci, koja to zaslužuju svojim radom i postignutim rezultatima.

Ukupno je za potrebe oba konkursa Sekretarijat izdvojio iznos od 22 miliona dinara. Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neto iznos stipendije za učenike srednjih škola je 10.000 dinara po korisniku, dok je za studente visokoškolskih ustanova iznos 12.000 dinara po korisniku stipendije. Stipendije koje se dodeljuju učenicima i studentima, isplaćuju se u deset jednakih mesečnih rata. 

SVE KATEGORIJE

STIPENDIJE će dobiti 45 učenika sa invaliditetom srednjih škola i studenata sa invaliditetom visokoškolskih ustanova, od kojih je 15 namenjeno učenicima srednjih škola, a 30 akademcima.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:821175-Beograd-za-stipendije-izdvaja-22-miliona

Dodajte komentar