SR EN

Fakultetima nije mesto u šupi

Objavljeno: 11. 10. 2017.

Među univerzitetima u „garažama i ambarima” Novog Pazara i Tutina našli su se i „Alfa”, „Union – Nikola Tesla” i „Edukons”, a sva tri su članovi Konferencije univerziteta Srbije

Među fakultetima u „garažama i ambarima” Novog Pazara i Tutina koji su „akreditovani”, a rade u uslovima nedostojnim visokog obrazovanja, na koje ukazuje predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine Muamer Zukorlić, našli su se i poznati privatni univerziteti: „Alfa”, „Union – Nikola Tesla” i „Edukons”. Sva tri su članovi Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), čiji Rektorski savet zahteva smenu prvog čoveka skupštinskog tela za obrazovanje.

Inicijalna kapisla za otvoreni sukob rektora i Zukorlića bila je njegova optužba da ovdašnjim visokim obrazovanjem diriguju oligarhija i monopol takozvane akademske zajednice. Da je Srbija puna „akreditovanih univerziteta koji rade u garažama i u kojima se prodaje na stotine fakultetskih diploma”, takođe je obelodanio predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje.

http://www.politika.rs/sr/clanak/390479/Fakultetima-nije-mesto-u-supi

 

 

Dodajte komentar