SR EN

ISTRAGA NA AMERIČKOM UNIVERZITETU: Zbog Osmicine diplome suslušan dekan Prcić

Objavljeno: 31. 07. 2020.

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) po naredni Tužilaštva BiH trenutno vrše uviđaj u postorijama Američkog univerziteta u Tuzli, u cilju provjera diplome direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, otkriva Raport iz izvora bliskih istrazi.

Američki univerzitet u Tuzli smješten je u prostorijama Bosanskog kulturnog centra, a kako smo saznali, koriste samo samo jednu prostoriju, na koju dolazi pošta.

Na toj adresi u Tuzli, kako nam je nezvanično potvrđeno, nema nikakve dokumentacije, arhive, studentske službe…

Saznajmo i da je direktor Američkog univerziteta u Tuzli Denis Prcić jučer u svojstvu svjedoka dao iskaz u SIPA-i. Upravo je on svojim iskazom naveo istražitelje u Tuzlu jer je kazao da je sva dokumentacija na zvaničnoj adresi univerziteta u ovom gradu.

Nazvali smo Prcića kako bismo provjerili ovu informaciju, ali je nakon postavljenog pitanja da li je dao iskaz u SIPA-i, prekinuo vezu.

Mehmedagiću je mandat istekao u novembru prošle godine, a za sada je najizgledniji kandidat za novog šefa OSA-e. Međutim, problem je bila Osmicina poništena fakultetska diploma jednog privatnog banjalučkog fakulteta.

Mehmedagić je iznenadio kada je na zahtjev parlamentarne Komisije za nadzor nad radom OSA-e nedavno priložio dvije diplome – jednu o stepenovanju Pravnog fakulteta u Sarajevu, što je viša škola, te drugu Američkog univerziteta.

https://thebosniatimes.ba/48689/istraga-na-americkom-univerzitetu-zbog-osmicine-diplome-suslusan-dekan-prcic/

Dodajte komentar