SR EN

"IZGUBIO JE POVERENJE KOLEKTIVA" Oglasio se Pravni fakultet u Novom Sadu nakon razrešenja dužnosti dekana prof. dr Branislava Ristivojevića

Objavljeno: 11. 07. 2022.

 Potpuno su netačni navodi prof. dr Branislava Ristivojevića, a posebno njegovi proizvoljni, neosnovani i politizovani zaključci koji su objavljeni u medijima a koji se tiču navodnog 'uvođenja sankcija Rusiji' - navedeno je u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Radi tačnog informisanja javnosti, navode, profesor Ristivojević je Odlukom Saveta Pravnog fakulteta u Novom Sadu na sednici održanoj 7. jula ove godine razrešen dužnosti dekana zato što je izgubio poverenje kolektiva.

Ističu da je Ristivojević razrešen dužnosti zbog samovoljnog postupanja i donošenja odluka koje nisu u nadležnosti dekana, suprotno opštim aktima Fakulteta, a bez znanja i odobrenja nadležnih organa ove visokoškolske ustanove.

On je, navode, bez odluke nadležnih organa Fakulteta samostalno odlučio da se takmičenje u besedništvu umesto u sedištu Fakulteta, kao što je to tradicionalno bilo organizovano, održi na Zlatiboru i mimo Finansijskog plana Fakulteta potrošio fakultetska sredstva u tu svrhu.

Bez odluke Nastavno-naučnog veća, o preduzimanju aktivnosti od značaja iz sfere međunarodne saradnje, samostalno je organizovao o trošku Fakulteta posetu studenata Fakulteta Ambasadi Ruske Federacije, a što je suprotno čl. 38 st. 1 t. 14 Statuta Fakulteta prema kome Nastavno-naučno veće odlučuje o nastavnoj i naučnoj saradnji Fakulteta sa institucijama u zemlji i inostranstvu.

Osim toga, ni posle posete, nije podneo nikakav predlog Nastavno-naučnom veću o bilo kom vidu saradnje, navedeno je u saopštenju.

Njegovo razrešenje je usledilo i zato što je bez zakonskog osnova doneo rešenje o privremenom udaljenju sa rada šefa Službe za nastavu, koji je član Saveta Fakulteta, neposredno pre sednice kao i neosnovano narušenih odnosa sa tri od četiri prodekana, čime je doveden u pitanje nesmetan rad Fakulteta.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/izgubio-je-poverenje-kolektiva-oglasio-se-pravni-fakultet-u-novom-sadu-nakon/p27yvng

Dodajte komentar