SR EN

Kraj jedne sindikalne epohe: Vilim Ribić otišao u mirovinu

Objavljeno: 03. 01. 2023.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je u ponedjeljak da je njegov osnivač, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Vilim Ribić otišao u mirovinu, a Malo vijeće Sindikata imenovalo je Matiju Kroflina na dužnost glavnog tajnika. Kroflin, koji je na dužnost stupio 1. siječnja, magistar je ekonomije i dugogodišnji makroekonomist Sindikata, a dvije je godine obnašao dužnost pomoćnika glavnog tajnika. 

Iz Sindikata su poručili svojim članovima da "mogu biti sigurni da će Sindikat i dalje biti snažan zagovaratelj unapređenja njihove materijalne pozicije, razvoja sustava u kojem rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja".

Ističu kako je Ribić, koji je u mirovinu otišao zadnji dan prosinca prošle godine, prestao obnašati bilo kakvu izvršnu funkciju unutar Sindikata, ali će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u sljedećem razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata. Ribić je u prosincu ušao u 67. godinu života.

"Pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju", stoji u priopćenju. 

https://www.vecernji.hr/vijesti/vilim-ribic-otisao-u-mirovinu-poznato-tko-ce-ga-naslijediti-u-nszvo-u-1646328

Dodajte komentar