SR EN

Lakušić: Vjerujem da će priča oko poreznog dugovanja Sveučilišta uskoro biti riješena

Objavljeno: 17. 11. 2022.

Porezna uprava objavila je nedavno godišnju listu dužnika, a na listi je i Sveučilište u Zagrebu s 10,6 milijuna kuna dugova za poreze i doprinose.

"To je standardna priča koja je krenula 2010. godine. Kako se drugačije tumačilo što je ugovor o djelu, što je ugovor o autorskom djelu u to vrijeme su plaćeni prirezi, porezi i davanja na određene iznose ugovora", kazao je Lakušić novinarima nakon svečanosti dodjele nagrade i priznanja za akademsku godinu 2020./2021.

Kada se gledalo usklađenje sa zakonima EU, ustanovilo se da to treba činiti drugačije i upravo dok se te stvari ne iskorigiraju vezano uz sudske procese, dotad će, kaže Lakušić, još uvijek vjerojatno takvo nešto biti na listi.

"Ali vjerujem da će to vrlo brzo biti riješeno s obzirom da su svi procesi u završnim fazama kako se ovakvo što više ne bi pojavljivalo", rekao je.

Dodao je da je to nešto što su i određene sastavnice kroz zadnjih četiri pet godina imale slučajeve. "One su to uspješno riješile. Vjerujem da će i Sveučilište na taj način riješiti svoj dio", istaknuo je.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/lakusic-vjerujem-da-ce-prica-oko-poreznog-dugovanja-sveucilista-uskoro-biti-rijesena-20221103

Dodajte komentar