SR EN

Ministarstvo prosvete: Neosnovan zahtev za inspekciju zbog Stefanovićeve diplome

Objavljeno: 09. 07. 2019.

Zahtev da Ministarstvo prosvete izvrši inspekcijski nadzor Fakulteta za poslovne studije Univerziteta Megatrend u Beogradu je neosnovan, a za proveru nostrifikacije strane diplome potrebno je obratiti se Univerzitetu, a potom odgovarajućem fakultetu, saopštilo je Ministarstvo prosvete povodom zahteva da se ispita diploma Nebojše Stefanovića.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je zahtev za inspekcijskim nadzorom na Univerzitetu Megatrend neosnovan jer je Zakon o univerzitetu, koji je bio na snazi do donošenja Zakona o visokom obrazovanju, u vreme nostrifikacije diplome Nebojše Stefanovića, propisao postupak nostrifikacije i ekvivalencije diploma, odnosno javnih isprava stečenih u inostranstvu, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Dodaje se da taj zakon nije pravio razliku da li se nostrifikacija sprovodi radi zapošljavanja ili nastavka školovanja, a utvrđivanje ispunjenosti uslova za nostrifikaciju diplome vršio je organ koji je sprovodio postupak nostrifikacije.

Navedeni zakon je upućivao da veće odgovarajućeg fakulteta sprovodi postupak nostrifikacije diplome, odnosno utvrđuje ekvivalentnost strane školske javne isprave, te da se uslovi i postupak nostrifikacije, odnosno utvrđivanje ekvivalentnosti strane školske javne isprave bliže uređuje statutom univerziteta i fakulteta, piše u saopštenju.

"U vezi sa navodima koji su se pojavili u javnosti, potrebno je obratiti se Univerzitetu, te posle toga odgovarajućem fakultetu za pitanja vezana za nostifikaciju strane javne isprave", navodi se u saopštenju Ministarstva povodom zahteva Saveza za Srbiju da se ispita validnost diplome osnovnih studija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Savez za Srbiju tvrdi da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nema validnu diplomu osnovnih studija na fakultetu Megatrend, zbog čega je zatražio inspekcijski nadzor resornog ministarstva.  

 

http://rs.n1info.com/Vesti/a498553/Ministarstvo-prosvete-o-diplomi-Nebojse-Stefanovica.html

Dodajte komentar