SR EN

Otvoren Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu

Objavljeno: 13. 05. 2018.

 Deseti Međunarodni festival nauke i obrazovanja otvoren je danas u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

 

Ovogodišnji festival se, 12. i 13. maja, održava u čast 240. godišnjice osnivanja Norme - škole za obrazovanje srpskih učitelja, osnovane 1778. godine u Somboru, koja se smatra jednom od najznačajnijih preteča današnjeg Univerziteta u Novom Sadu.

 

U okviru svečanosti otvorena je izložba "Norma Avrama Mrazovića - 240 godina obrazovanja srpskih učitelja", koju zajednički priređuju Muzej Vojvodine i Pedagoški fakultet u Somboru Univerziteta u Novom Sadu.

 

Cilj Festivala je da posetiocima na razumljiv, jednostavan i zanimljiv način približi naučne i istraživačke aktivnosti u mnogobrojnim oblastima koje su zastupljene na Univerzitetu u Novom Sadu.

 

Program festivala će obuhvatiti 75 kreativnih i interaktivnih radionica iz prirodnih, tehničko-tehnoloških, društveno-humanističkih, medicinskih nauka i umetnosti, u čijem izvođenju će učestvovati 480 istraživača, nastavnika i studenata Univerziteta u Novom Sadu.

 

Ovogodišnji program radionica predstaviće teme u više od 30 naučnih oblasti.

Međunarodnu dimenziju Festivalu daju Objedinjeni institut za nuklearna istraživanja u Dubni, Ruska Federacija, čiji predstavnici će u amfiteatru zgrade Rektorata predstaviti najnovija dostignuća u oblasti nuklearne fizike, kao i radionice posvećene klimatskim promenama i zaštiti poljoprivrednog zemljišta koje se organizuju u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji u centralnom holu Poljoprivrednog fakulteta, saopštio je Univerzitet u Novom Sadu.

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3047837/tradicionalna-manifestacija-otvoren-medjunarodni-festival-nauke-i-obrazovanja-u-novom-sadu

Dodajte komentar