SR EN

Plenković progovorio o potpisima za smjenu Divjak

Objavljeno: 11. 06. 2019.

PREMIJER Andrej Plenković komentirao je najavu saborskog Kluba zastupnika stranke Milana Bandića da počinju prikupljati potpise za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekavši da će se "vidjeti sutra" hoće li prikupiti dovoljno potpisa.

Plenković o potpisima protiv Divjak

Na novinarski upit smatra li da će Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za smjenu Divjak, premijer je odgovorio: "Vidjet ćemo sutra."

Nakon svečane sjednice Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije Plenković je komentirao i prijedlog rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa da njegovom ocu, sveučilišnom profesoru komunikologije Mariju Plenkoviću, dodjeli status professora emeritusa. "To nema nikakve veze sa mnom. Ako vi povezujete, ja vam čestitam", kazao je.

Na upit kada se može očekivati njegovo očitovanje o analizi rezultata izbora za Europski parlament županijskih organizacija HDZ-a i imali li "crnog labuda", odgovorio je: "Reći ću vam. Kada vam kažem."

Novinari su ga pitali i za komentar izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da Rafineriju Sisak treba očuvati, na što je Plenković ustvrdio: "Ovdje ljudi rade."

"S obzirom kakva je situacija bila, ovdje je sada dobro", kazao je na novinarsku konstataciju da će vrlo malo radnih mjesta biti očuvano.

Slučaj zahtjeva za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj nije želio komentirati.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-progovorio-o-potpisima-za-smjenu-divjak/2092304.aspx

Dodajte komentar