SR EN

PROVERA FAKULTETA: Zaštitnik građana o slučaju prof. Todorčević

Objavljeno: 13. 04. 2019.

 

Profesorka Fakulteta organizacionih nauka žalila se ombudsmanu tvrdeći da je prekršen statut i pravilnik o sticanju zvanja

ZAŠTITNIK građana pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Matematičkog fakulteta po pritužbi vanrednog profesora Vesne Todorčević. Ova profesorka Fakulteta organizacionih nauka žalila se ombudsmanu tvrdeći da je prekršen statut i pravilnik o sticanju zvanja kada su se kolege na Matematičkom fakultetu, kao matičnom, izjašnjavale protiv njenog imenovanja u redovnog profesora FON.

- Ukoliko kontrola pokaže da su pritužbe prof. Todorčević osnovane, kancelarija Zaštitnika građana daće Matematičkom fakultetu preporuke za otklanjanje eventualnih nepravilnosti - rekao je, za "Novosti", ombudsman Zoran Pašalić.

Da podsetimo, Veće Matematičkog fakulteta nije dalo pozitivno mišljenje za izbor Todorčevićeve za redovnog profesora. Sledeća instanca - Veće prirodno-matematičkih nauka je Senatu Univerziteta u Beogradu poslalo mišljenje u kome nije precizno navedeno zašto Todorčevićeva ne može biti izabrana. Zbog toga je Senat vratio Veću naučnih oblasti izveštaj i zatražio da precizno obrazlože zašto su naveli da prof. Todorčević ne može biti izabrana za redovnog profesora. Senat bi odluku o njenom izboru trebalo da donese u sredu.

 

KOČE JE KOLEGE

Todorčevićeva, inače profesorka matematike, tvrdi da ispunjava uslove za redovnog profesora, ali da to "koči" troje kolega sa njene katedre, tvrdeći da nema dovoljno radnog iskustva zbog trudničkog i porodiljskog odsustva.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:788781-PROVERA-FAKULTETA-Zastitnik-gradjana-o-slucaju-prof-Todorcevic

Dodajte komentar