SR EN

Prva šansa za 10 doktora nauka

Objavljeno: 11. 10. 2018.

Nova vrata otvaraju se i za 10 doktora nauka iz Vojvodine. Oni će imati priliku da nastave svoja istraživanja, ostvare svoje ciljeve i na taj način možda i ostanu u Srbiji. Zvanično je počeo projekat Pokrajinske vlade "Pravo na prvu šansu", a kandidatima su u sekretarijatu za obrazovanje uručeni ugovori.

Za Evu Lovru, šansa da godinu dana radi na Građevinskom fakultetu u Subotici, prilika je da ono što je učila u inostranstvu, primeni u Srbiji i da po mogućstvu ostane u njoj.

Dugo sam radila u inostranstvu, završila sam doktorat u Mađarskoj i htela sam da dođem i da ovde radim, da iskoristim svoje znanje i naravno da ostanem u Vojvodini", izjavila je Evu Lovra.

Mogućnost za rad i dalje usavršavanje na Medicinskom fakultetu istoristiće i Mihal Potran.

"Ovo mi znači puno zato što dobijamo još jednu šansu da nastavimo istraživanja i da tražimo taj spoj između nauke i struke. Ta implemantacija je jako bitna, da se iz naučnog nivoa prenese u nivo struke", kazao je Potran.

Jedan od uslova konkursa jeste da kandidati nisu integrisani u visokoškolske institucije.

"Verujem da će pokazati, ne samo svoje znanje, već i svoju umešnost i svoju stručnu emocionalnost i na taj način preporučiti sebe poslodavcu", izjavio je Prof.dr. Zoran Milošević, Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Priliku da u narednih godinu kroz ovaj program iskoristi svoju prvu šansu, proveri lične mogućnosti i znanje, i stvori uslove za dalji nastavak istraživanja i rada, imaće 10 doktora nauka.

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/prva-sansa-za-10-doktora-nauka_957411.html

Dodajte komentar