SR EN

Rektorja Marušiča in odvetnika Cugmasa na sodišče privedla policija

Objavljeno: 09. 10. 2017.

Po več neuspelih poskusih izvedbe naroka je sodišče naposled zagotovilo prisotnost obeh obtoženih, rektorja Primorske univerze Dragana Marušiča in odvetnika Velimirja Cugmasa.

Rektor Dragan Marušič in odvetnik Velimir Cugmas, ki ju je opoldan na koprsko sodišče prisilno privedla policija, sta obtožena zlorabe položaja in pomoči pri tem dejanju pri sklepanju pogodbe o pravnem svetovanju in ponareditve uradnih dokumentov.

Cugmas zahteva izločitev sodnice. Trdi, da tudi do zdaj ni dobil nobenega vabila na glavno obravnavo in da je današnja prisilna privedba nezakonita. Obtožena zahtevata izločitev dokazov.

Sodnica meni, da ovir za začetek glavne obravnave ni.

Izmikanje prek procesnih trikov se nadaljuje. Cugmas trdi, da se ni mogel pripraviti na obravnavo. Obtožba je nesklepčna in nelogična ter bi jo moralo že tožilstvo zavreči, pravi Cugmas. Marušič molči, ima odvetnika. Cugmas se zagovarja sam.

"Sodnica izvaja psihično nasilje nad obema obtožencema, rektorjem Marušičem in menoj. Univerza je avtonomna, podjetnik pa je prav tako avtonomen subjekt po določilih Odvetniške zbornice. Volje dveh pri poslu ne more prekiniti nekdo tretji, torej sodišče. Država s svojim aparatom nad nama izvaja represijo," je izjavil Cugmas.

"Sodnica deluje po Murphyjevem zakonu. Kot iz reklame v Cik Caku in vrat Jelovica, skupina z ovnom poskuša prebiti grajska vrata, ko se zasliši glas Ne bo vam uspelo! To je glas Cugmasa," je dodal.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/rektorja-marusica-in-odvetnika-cugmasa-na-sodisce-privedla-policija/434665

Dodajte komentar