SR EN

Rektorka Ivanka Popović za Novosti: Fakulteti se pripremaju za povratak studenata

Objavljeno: 22. 05. 2020.

FAKULTETI u Srbiji, posle dvomesečne pauze, počinju sa radom u ponedeljak, ali samo za studente koji imaju obaveze na fakultetu i uz poštovanje svih mera zaštite. U petak je počeo i povratak studenta iz unutrašnjosti u studentske domove, koji će i tokom vikenda biti otvoreni za prijem starih stanara.
 

U izjavi za "Novosti", prof dr Ivanka Popović, rektor Univerziteta u Beogradu, kaže da su u toku završne pripreme za dolazak studenata i nastavak školske godine, nakon pauze duže od dva meseca zbog virusa korona.

- Narednih sedam dana stvari će se potpuno dovesti u red, a cilj je da se što manje ljudi okuplja po fakultetima, da se poštuju sve propisane zdravstvene mere, kako bi se izbegao bilo kakav rizik od zaraze - kaže prof. Popović. - U toku su predaktivnosti koje će omogućiti bezbedan povratak studenata koji se očekuje tokom naredne nedelje.

Prema rečima prof. dr Radivoja Mitrovića, dekana Mašinskog fakulteta, na fakultet će dolaziti studenti koji treba da odrade laboratorijske vežbe, grafičke radove i sve ono što nisu mogli kroz onlajn nastavu.

- Cilj nam je da što više studenata položi što više ispita u junskom ispitnom roku - kaže profesor Mitrović. - Kroz vežbe, radove, želimo da se što bolje pripreme za polaganje. U kabinetima će biti od deset do 50 studenta, u zavisnosti od veličine prostora i uz poštovanje svih mera zaštite. Pored dezobarijere, na ulazu postoji termovizijska kamera koja meri temperaturu svakom ko uđe.

Iako su studentski domovi "otvorili" vrata, uselio se mali broj akademaca. U nedelju se očekuje nešto više stanara. Kao za fakultete, i za domove važi preporuka da se vrate samo studenti koji imaju obaveze na fakultetima.

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:864959-Rektorka-Ivanka-Popovic-za-Novosti-Fakulteti-se-pripremaju-za-povratak-studenata

Dodajte komentar