SR EN

Šarčević: Sledeće godine 15 odsto više novca za nauku

Objavljeno: 05. 12. 2017.

Ministar prosvete je naveo da su pregovori oko budžeta za 2018. još u toku, ali "da će za nauku biti izdvojeno više novca za oko 15 odsto"

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas u Boru da će budžetom tog ministarstva za 2018. biti izdvojeno 15 odsto više novca za nauku nego 2017.

On je rekao novinarima i da će budžet u prosveti u 2018. biti veći nego u ovoj godini.

"Prepoznate su ozbilje reforme u obrazovanju i mi ćemo 2018. imati jedan zamajac da uradimo ono što smo planirali", rekao je Šarčević.

Prema njegovim rečima, ove godine je prošlo mnogo projekata, među kojima su reforma gimnazije, kao i projekat "komercijalne studije".

On je naveo da su pregovori oko budžeta za 2018. još u toku, ali "da će za nauku biti izdvojeno više novca za oko 15 odsto".

Prema njegovim rečima, u budžetom će obuhvaćena i dva "ozbilja kredita".

"Ovim kreditom Ministarstvo telekomunikacija, trgovine i turizma treba da u obrazovnim ustanovama postavi optiku a Ministarstvo obrazovanja opremi škole", rekao je Šarčević.

Dodao je da će pored toga, za obuku nastavnika biti namenjeno dodatnih 27,5 miliona evra.

On je izrazio zadovoljsvo pokretanjem sektora za preduzetničke i digitalne kompetencije, čega dosad nije bilo i što se ove godine spontano razvijalo uz pomoć privrede.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:699522-Sarcevic-Sledece-godine-15-odsto-vise-novca-za-nauku

Dodajte komentar