SR EN

Senat UCG: Povući predlog izmjena Zakona o visokom obrazovanju iz procedure

Objavljeno: 23. 12. 2020.

Senat Univerziteta Crne Gore je na današnjoj sjednici jednoglasno donio zaključak da se podnese Predlog o povlačenju iz skupštinske procedure Predloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, jer u izradi tog Predloga zakona nijesu bili uključeni predstavnici UCG.

Kako ističu, predložene izmjene Zakona se neposredno odnose na Univerzitet Crne Gore, te je takvim načinom predlaganja Zakona, uz isključivanje svih činilaca i mišljenja u okviru akademske zajednice, značajno narušena autonomija Univerziteta Crne Gore zagarantovana Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju.

“Prilikom izrade svih propisa iz oblasti visokog obrazovanja, a posebno propisa koji se odnose na Univerzitet Crne Gore, u radne grupe za izradu tih propisa treba uključiti predstavnike Univerziteta Crne Gore koji se sastoje od akademskog i neakademskog osoblja, predstavnika sindikata, kao i predstavnika studenata Univerziteta Crne Gore. Senat će Predlog za povlačenje Predloga zakona iz skupštinske procedure uputiti predlagaču, Skupštini Crne Gore i Vladi Crne Gore”, navode na Univerzitetu.

https://m.cdm.me/drustvo/senat-ucg-povuci-predlog-izmjena-zakona-o-visokom-obrazovanju-iz-procedure/

Dodajte komentar