SR EN

Srpski i američki univerzitet na zajedničkom zadatku unapređenja prehrambene industrije

Objavljeno: 12. 04. 2019.

UC Dejvis centar u Kaliforniji, jedan od vodećih poljoprivrednih univerziteta u SAD i svetu i Agronet – Centar za obrazovanje i istraživanje Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, započeli su saradnju na planu kreiranja novih modela edukacije u oblasti prehrambene industrije.

Tročlani tim američkih profesora imao je priliku da se na terenu upozna sa situacijom u prerađivačkoj industriji voća i povrća, a nakon posete kompanijama, u saradnji sa stručnjacima Agroneta, organizovane su radionice, kao priprema za kreiranje kurseva.

Cilj saradnje je razvoj održivog modela kontinuirane edukacije kroz inovativne sertifikacione kurseve koji bi se realizovali na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

Profesori Dejvis centra pokušaće da kolegama u Srbiji prenesu sopstvena iskustva u edukaciji zaposlenih u kompanijama koje se bave prehrambenom proizvodnjom.Sporazum sa UC Dejvis centrom, koji podrazumeva unapređenje visokoškolskog sistema u srpskoj prehrambenoj industriji, potpisali su i predstavnici USAID – Projekat za konkurentnu privredu. Cilj je unapređenje saradnje između univerziteta i privatnog sektora, kako bi srpske kompanije postale konkurentnije na međunarodnom tržistu.

https://www.danas.rs/ekonomija/srpski-i-americki-univerzitet-na-zajednickom-zadatku-unapredjenja-prehrambene-industrije/

Dodajte komentar