SR EN

Studenti Univerziteta u Sarajevu će imati i dodatni rok u septembru, ali samo za jedan ispit

Objavljeno: 14. 09. 2020.

Senat Univerziteta u Sarajevu je donio odluku da studentima omogući dodatni, septembarski ispitni rok, pored dva redovna, zbog epidemiološke situacije u proteklom periodu i nemogućnosti održavanja ispita i brojnih predavanja.

U Zaključku Senata stoji da je odobren dodatni ispitni termin u drugom ispitnom terminu septembarskog ispitnog roka i da je sa tim saglasno Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. 

Taj dodatni ispitni rok će biti organizovan u periodu od 1. do 10. oktobra, a student će imati pravo da polaže samo jedan ispit, osim kada su u pitanju studenti Stomatološkog fakulteta.

"Daje se saglasnost studentima Stomatološkog fakulteta sa klinikama Univerziteta u Sarajevu da pored jednog prijavljenog ispita u drugom ispitnom terminu septembarskog ispitnog roka i dodatnom ispitnom terminu septembarskog ispitnog roka izađu i na ispite iz predmeta Oftalmologija i Hirurgija, a koje nisu bili u mogućnosti polagati u junsko-julskom ispitnom roku", stoji u Zaključku UNSA. 

Ispite će u septembarskom ispitnom roku biti moguće održati i online, ali i u prostorijama fakulteta vodeći računa o propisanoj fizičkoj distanci od najmanje dva metra između osoba i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Vijeće organizacione jedinice, odnosno fakulteta zadržava pravo da organizuje način i model održavanja ispita.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/studenti-univerziteta-u-sarajevu-ce-imati-i-dodatni-rok-u-septembru-ali-samo-za-jedan-ispit/200910080

Dodajte komentar