SR EN

Studentski parlament i Unija studenata traže da se ISPITAJU NEPRAVILNOSTI U RADU profesora Luke Kecmana

Objavljeno: 08. 10. 2019.

Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata Republike Srpske pozivaju nadležne organe da se što pre pokrenu aktivnosti kako bi se ispitali navodi studenata Akademije umetnosti o nepravilnostima u radu profesora Luke Kecmana.

– Ukoliko postoje elementi krivice, stav studenata je da takav čovek ne samo da ne treba da se nalazi na čelu Univerziteta, već i da nadležne institucije treba adekvatno da reaguju. S obzirom na to da novonastala situacija ozbiljno šteti ugledu banjalučkog Univerziteta, i to u periodu kad se ulaže ogroman napor po pitanju reakreditacije, izmeni upisne politike i privlačenja studenata na naš Univerzitet, kao i reformi visokog obrazovanja i donošenja novog zakona o visokom obrazovanju, Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata Republike Srpske zahteva što bržu reakciju Univerziteta – navode iz Studentskog parlamenta i Unije studenata.

Takođe pozivaju studente da se u slučaju bilo kakvih problema na fakultetu oba javna Univerziteta, obrate Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci, Studentskom parlamentu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske kao telima koji zastupaju njihove interese.

Profesor na Akademiji umetnosti u Banjaluci Luka Kecman počinio je brojne propuste u svom radu, od lažnog predstavljanja, falsifikovanja potpisa, pa sve do ozbiljnih pretnji studentima i profesorima. Tvrde ovo studenti Akademije koji su se obratili redakciji Srpskainfo i progovorili o problemima koje, kako kažu, godinama imaju s Kecmanom.

https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/studentski-parlament-i-unija-studenata-traze-da-se-ispitaju-nepravilnosti-u-radu/4v8cff5

Dodajte komentar