SR EN

Sveučilište u Zagrebu povezivat će poduzetnike s EIT-om

Objavljeno: 09. 09. 2020.

Sveučilište u Zagrebu postalo je sjedište EIT Manufacturing inicijative, inovacijske zajednice Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) čiji je cilj stvoriti mrežu europskih inovatora u polju proizvodnje, koja bi pridonijela podizanju vrijednosti europskih proizvoda, procesa i usluga te potaknula stvaranje globalno kompetitivne i održive proizvodnje.

Zagrebačko sveučilište će kao jedno od sjedišta kroz svoj Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije povezivati hrvatske poduzetnike i inovatore s EIT Manufacturing zajednicom.

Dalje se navodi da je cilj do 2030. stvoriti više od 1000 razvojnih tvrtki, za više od 60 posto tvrtki omogućiti prelazak na sustav održive proizvodnje, privući 325 milijuna eura investicija, educirati više od 50.000 ljudi, stvoriti više od 360 novih rješenja i inovacija, te ostvariti proizvodnju u kojoj se koristi barem 30 posto recikliranog materijala.

Među aktivnostima inicijative je i BoostUp! Natjecanje – za koje su prijave u tijeku na web stranici EIT Manufacturinga – namijenjeno razvojnim startup tvrtkama i timovima s rješenjima za unapređenje proizvodnje, te onima kojima je potrebna podrška u transformaciji proizvodnih procesa. Provodi se u tri kategorije – Create, Accelerate i Transform.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/sveuciliste-u-zagrebu-povezivat-ce-poduzetnike-s-eit-om-4248825

Dodajte komentar