SR EN

Univerzitet Crne Gore među 351 do 400 najboljih na svijetu

Objavljeno: 26. 06. 2020.

Univerzitet Crne Gore je u najnovijem rangiranju koje je obuhvatilo najbolje svjetske univerzitete mlađe od 50 godina, svrstan u kategoriju 351-400 (Times Higher Education Young University Rankings).

“Ovaj izuzetan rezultat dolazi nakon što je u septembru 2019. objavljeno sveobuhvatno Times Higher Education rangiranje na kojem se, po prvi put, našao i Univerzitet Crne Gore”, saopšteno je iz UCG.

U oblasti tehničko-tehnoloških nauka (Engineering & Technology) u oktobru 2019. godine Univerzitet Crne Gore je bio uvršten u kategoriju 601-800, a u novembru iste godine u kategoriju 800+ u oblasti fizičkih nauka (Physical Sciences).

Za osnov rangiranja uzeto je 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede.

“Najnovije Times Higher Education rangiranje predstavlja najbolje pozicioniranje Univerziteta Crne Gore u njegovoj istoriji dugoj 46 godina, i još jednu potvrdu sve veće međunarodne prepoznatljivosti i ugleda koje Univerzitet rne Gore ima u svjetskoj akademskoj zajednici”, navode u UCG.

https://m.cdm.me/drustvo/univerzitet-crne-gore-medu-351-do-400-najboljih-na-svijetu/

Dodajte komentar