SR EN

V.d. rektora univerziteta u Banjaluci OSUDIO POBUNU studenata: “Njihovi postupci biće analizirani i verovatno PROCESUIRANI”

Objavljeno: 15. 11. 2017.

Novoizabrani vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je da će svi koji se budu ponašali neakademski i zloupotrebljavali položaj biti sankcionisani, bilo da je reč o zaposlenima ili studentima.

On je naglasio da je cilj da se smanji broj gostujućih profesora, koliko je to moguće, te da bi na prva dva ciklusa trebalo da budu angažovani isključivo domaći predavači.

Gajanin je za "Glas Srpske" rekao da je, osim teorijskih znanja, važno da studenti usvoje i praktična, zbog čega će akcenat u narednom periodu biti na praksi. On je naveo da će insistirati na tome da što više studenata bude uvršteno u program međunarodne razmene.

- Jedan od mojih ciljeva je i veće učešće studenata u naučnoistraživačkom radu - istakao je Gajanin.

Gajanin kaže da se ovih dana razmatraju studentski zahtevi čije će ispunjavanje zavisiti od realnih mogućnosti.

Osvrćući se na nedavne proteste studenata, Gajanin je ocenio neprimerenim da pobuna bude organizovana na dan kada Univerzitet obeležava 42 godine rada i istakao da će njihovi postupci biti analizirani i, verovatno, procesuirani.

Gajanin je naveo da je zahtev studenata da Univerzitet do kraja akademske godine zaposli 100 asistenata previše ambiciozan, s obzirom na budžet, iz čijih okvira se "ne sme iskakati".

- Koliko će asistenata biti zaposleno, to zavisi od potreba fakulteta. Univerzitet raspisuje konkurs za asistente na osnovu predloga dekana, a primaju se najbolji - istakao je Gajanin.

http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/vd-rektora-univerziteta-u-banjaluci-osudio-pobunu-studenata-njihovi-postupci-bice/n5fwn79

Dodajte komentar